Veel gestelde vragen aan onlinevastgoed.be
Jullie kunnen vandaag nog geen referenties voorleggen. Ik kijk liever de kat uit de boom.
Als startende onderneming met een nieuw concept in een traditionele vastgoedmarkt, moeten we inderdaad onze referenties nog verdienen.
Om deze reden bieden wij soepele voorwaarden aan onze klanten.
Zo kan je zelf de betaalformule kiezen, hetzij éénmalig een vast bedrag betalen, hetzij een maandelijks voorschot.
Vastgoedmakelaars rekenen hun commissie af bij het verlijden van de akte bij de notaris. Waarom moeten we bij jullie eerder betalen?
Wij willen je een betere dienstverlening aanbieden dan de “gemiddelde makelaar” en dit aan betere voorwaarden dan de marktvoorwaarden. Dit kan enkel als wij aan lage kosten werken, EN het "risico delen" met onze klanten.
Een traditionele vastgoedmakelaar werkt op basis van “no cure, no pay”, hetgeen betekent dat hij enkel commissie krijgt bij verkoop. (geen verkoop, geen kosten).
Wij bieden daarentegen marketingdiensten en administratieve diensten aan waarvoor geen commissie wordt verrekend maar wel een vast bedrag, hetzij éénmalig te betalen, hetzij maandelijks met voorschotten.
Jullie hebben geen open kantoor met een etalage? Is dit wel betrouwbaar?
Aangezien we ons volledig richten op het internet en sociale media, werken wij inderdaad niet met een open kantoor waar je kan komen shoppen om een huis te kopen.
De kosten om een kantoor open te houden, evenals de kosten van vaste medewerkers en dure wagens worden uitgespaard door jaarlijks te investeren in software automatisatie en internet marketingtechnieken.
Kosten die wij niet moeten betalen, moeten bovendien ook niet worden betaald door onze opdrachtgevers, en ook niet door de kopers. (win-win-win).
Indien je ons wil contacteren kan dat steeds via het contact formulier, dat wij steeds trachten te beantwoorden binnen 24u.
Ga ik mijn woning wel zelf kunnen verkopen?
Ben je benieuwd of je de bezoekers vlot kan rondleiden tijdens de bezichtiging van je woning? Weet je niet goed hoe je een gesprek moet leiden tijdens het plaatsbezoek? Heb je geen idee wat je moet doen als een bezoeker zegt:”ik koop deze woning!”?
In onze “Tips & Trics bij verkoop van je woning” vind je een aantal handige vragen en antwoorden en instructievideo's over hoe je dit allemaal aanpakt.
Een kandidaat-koper stelt me een vraag waarop ik niet kan antwoorden: hij wil bijvoorbeeld de papieren zien van mijn woning tijdens het plaatsbezoek.
Elke kandidaat-koper ontvangt direct alle vastgoedinformatie en alle attesten die ter beschikking zijn zodra hij zijn mailadres heeft ingegeven op jouw persoonlijke website. Pas daarna kan hij een afspraak maken met de eigenaar.
Het is de bedoeling dat kandidaat-kopers goed geïnformeerd worden alvorens zij naar je woning komen kijken. In de praktijk zal niet elke kandidaat-koper deze informatie op voorhand grondig doornemen, en soms stellen ze deze vraag aan de eigenaars.
Daarom is het handig als je de verkooppagina van je woning en de PDF met alle attesten klaar zet op je computer, tablet of telefoon.
Als je vragen krijgt van kandidaat-kopers die je niet meteen kan beantwoorden, kan je ons steeds een bericht sturen via het contactformulier. Deze informatie kan je vervolgens bezorgen aan de kandidaat-koper.
Een kandidaat-koper doet een bod! Wat nu?
In onze “Tips & Trics bij verkoop van je woning” vind je een aantal handige weetjes die je kan toepassen tijdens de rondleiding.
Daarin vind je een aantal documenten terug zoals onze “Aankoopbelofte” met de erbij horende uitleg.
Wij raden je aan om jouw notaris meteen te contacteren zodra de kandidaat-koper een “Aankoopbelofte” heeft getekend, zodat hij de verkoopovereenkomst kan opmaken.
Als ik zelf de rondleiding verzorg, wie legt de afspraak dan vast met de kandidaat-koper? Doe ik dat zelf of maken jullie deze afspraak?
De kandidaat-koper kan deze afspraak zelf online boeken in de agenda op jouw persoonlijke website.
Zodra onze verkoopbegeleiding van start gaat, bespreken we welke tijdstippen het best uitkomen om afspraken vast te leggen. Dit kan bijvoorbeeld elke woensdag namiddag tussen 15 tot 17 uur en elke zaterdag tussen 10 tot 12 uur.
Als het je niet past om een afspraak te plannen op een bepaalde datum wordt deze niet ter beschikking gesteld in de agenda.
Ook tijdens je verlofperiode kunnen geen afspraken worden vastgelegd door de kandidaat-koper.
De kandidaat-koper moet zijn afspraak minstens 24 uur van tevoren vastleggen, zodat je als eigenaar weet of je een rondleiding moet “verzorgen”. Dit kunnen we ook aanpassen naar 48 uur op voorhand, zodat je wat meer tijd hebt om je te organiseren voor het plaatsbezoek.
Telkens er in ons agendabeheer een afspraak wordt geboekt voor je woning, ontvang je hiervan bericht per mail of per SMS.
Waarom zou ik jullie ook nog betalen als ik mijn woning zelf verkoop? Welke ondersteuning mag ik van jullie verwachten als ik zelf de rondleiding doe?
Makelaars zeggen al eens onder elkaar: “Een goede woning verkoopt zichzelf!” En dit klopt ook wel. Een goed gelegen woning in goede staat aan een correcte prijs is meestal binnen de kortste keren verkocht.
Maar het merendeel van de woningen wordt niet onmiddellijk verkocht. Precies daarom laten veel eigenaars na een paar weken "zelf verkopen" de verkoop van hun woning over aan een vastgoedmakelaar.
De meeste eigenaars kunnen de kandidaat-kopers trouwens gemakkelijk zelf begeleiden tijdens de rondleiding in de woning.
In tegenstelling tot wat sommigen denken, moet de eigenaar niet steeds vlot kunnen praten om de woning te verkopen. Hij doet er beter aan om een aantal goede vragen te stellen en vooral goed te luisteren naar de kandidaat-koper.
In onze “Tips & Trics bij verkoop van je woning” vind je het nodige stappenplan dat je kan volgen tijdens de rondleiding.
Wat is het verschil tussen een betaling in termijnen en een abonnement?
Bij een betaling in termijnen betaal je een vast bedrag in zes maandelijkse termijnen ofwel eenmalig de volledige som.
Bij een abonnement daarentegen betaal je maandelijks een vast bedrag en dit voor een minimum periode van 3 maanden. Het abonnement is daarna maandelijks opzegbaar.
Een abonnement kan goedkoper zijn dan een betaling in termijnen als je woning binnen 3 maanden wordt verkocht, en kan duurder zijn als je woning pas binnen 6 maanden wordt verkocht.